Пропускане към основното съдържание

Два сериала по Стивън Кинг - един хубав, един лош

Почти изминалата година беше много успешна за Стивън Кинг, най-вече заради абсолютния успех на "То" по кината. Сега обаче, в очакване на Castle Rock, искам да обърна внимание на два сериала по Кинг, които вървяха почти едновременно тази година, но бяха коренно различни един от друг.

Мъглата
Когато преди 10 години разбрах, че ще правят филм по любимия ми разказ на Стивън Кинг, много се притесних, но Франк Дарабонт (за пореден път) свърши чудесна работа и неговият "Мъглата" гордо се подреди до останалите, за съжаление малко на брой, хубави екранизации по книгите на Краля.

Сериалът "Мъглата" беше точно това, което се страхувах, че ще бъде филмът. Психологическият трилър на Стивън Кинг беше превърнат в посредствен хорър сериал, с множество излишни сюжетни линии и промени в оригиналната история.

Съвсем очаквано сериалът беше прекратен след един сезон и остави недовършена история и много лоши спомени за зрителите - малкото, които стигнаха до последния епизод.

Мистър Мерцедес
Според мен това е една от най-слабите книги на Стивън Кинг, но сериалът беше истинско удоволствие.

Със съвсем малко промени от оригинала, филмът успя да направи героите много по-интересни и това изцяло промени начина, по който възприемам историята.
Единствената ми забележка е, че можеха да съберат историята в 8 епизода, вместо в 10  и така щяха да спестят някои излишни неща от пълнежа, но като почитател на TWD нямам право да критикувам друг сериал за това.

Отново съвсем очаквано беше обявено, че догодина ще има втори сезон, който ще бъде базиран на "Търси се", продължението на "Мистър Мерцедес", което харесвам много повече от първата книга.

Коментари

Другите ми блогове